Prăjitură Pinguin

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

Îți trebuie:

10 ouă

200 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

5 linguri cu griș pentru bebe (daca nu ai, înlocuiești cu pesmet)

5 linguri cu vârf de făină

5 linguri cacao

5 linguri miere

1 1/2 plic praf de copt

1 praf de sare

50 ml lapte

270 ml ulei

Îți trebuie pentru cremă:

700 ml frișcă lichidă

3 pachete de întăritor de frișcă

3 linguri de lapte condensat

2 linguri de miere

2 plicuri de zahăr vanilat

Îți trebuie pentru glazura I:

120 g ciocolată de menaj

70 g unt

Îți trebuie pentru glazura II:

220 g ciocolata de menaj

100 g unt

3 linguri ulei

3 linguri apă

1 lingură zahăr pudră

Pregătești foile așa: Separi ouăle, apoi amesteci gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat. Obții o cremă groasă, ca o alifie. Pui încetul cu încetul făina (cernută împreună cu praful de copt), cacaua și grișul. Mixezi apoi, pe rând, la viteza minimă, laptele, uleiul și, la final, mierea. Separat, bați albușurile spumă tare, împreună cu sarea. Amesteci spuma de albușuri cu gălbenușurile. Din această compoziție coci 2 foi, într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Cu cât tava va fi mai mare, cu atât foile ies mai subțiri și prăjitura se apropie ca și aspect cu Pinguinul din comerț. Coci foile timp de 12-15 minute fiecare, în cuptorul încins (până trec testul scobitorii) apoi lași la răcit, fără a îndepărta hârtia de copt.

Pregătești crema așa: Bați frișca tare, pui și întăritorul de frișcă, apoi mierea și vanilia. Obții o cremă tare, pe care o dai la rece până când se răcesc complet foile.

Pregătești glazura I așa: Topești ciocolata împreună cu untul în bain-marie și pui glazura între cele 2 straturi de cremă.

Pregătești glazura II așa:Topești ingredientele în bain- marie și lași să se răcească la temperatura camerei.

Asamblezi așa: Peste prima foaie pui 1/2 din cantitatea de cremă și o nivelezi foarte bine cu o spatulă sau cu un cuțit umed. Peste cremă torni glazura 1, la temperatura camerei, nivelezi bine și dai câteva minute la congelator sau la frigider, până când glazura se întărește. Pui apoi al doilea strat de cremă, nivelezi și peste, pui a doua foaie. Presezi bine și îndepărtezi hârtia de copt. Peste prăjitură torni glazura 2 și nivelezi foarte bine. Dai prăjitura câteva ore la frigider.

 

25 porții › Pregătire: 45 minute › COACERE: 30 minute

Rețetă trimisă de Ica Borsos, e-mail

Cauți o rețetă bună, de prăjitură cu ciocolată? Recomandarea noastră este aceasta  

 

Add Comment