Prăjitură Parfe

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
6 ouă
150 g zahăr
6 linguri apă
3 linguri făină
150 g nucă prăjită măcinată
1 plic praf de copt
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
Îți trebuie pentru cremă:
500 g unt
2 gălbenușuri
3 linguri cacao sau 1 lingură nes
câte 1 fiolă esență de vanilie și de rom
400 g zahăr
150 g nucă prăjită, tocată
Îți trebuie pentru glazură:
200 g ciocolată neagră
50 g unt sau 2 linguri ulei
Pregătești blatul așa:
Bați albușurile spumă tare cu sarea, iar gălbenușurile le freci bine cu zahărul și zahărul vanilat, apoi adaugi apa și omogenizezi. Cerni făina împreună cu praful de copt. Amesteci gălbenușurile cu nuca și adaugi peste ele făina. Încorporezi albușurile bătute spumă, amestecând ușor de jos în sus. Torni compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt unsă și introduci tava în cuptorul preîncălzit.
Pregătești crema I așa:
Freci spumă 200 g unt moale cu 200 g zahăr pudră. Adaugi esența de vanilie și gălbenușurile, unul câte unul, apoi nuca.
Pregătești crema II așa:
Freci spumă 300 g unt moale cu 200 g zahăr pudră amestecat cu pudra de cacao cernută. Apoi adaugi esența de rom și omogenizezi.
Pregătești glazura așa:
Ciocolata tăiată bucățele o topești cu uleiul pe baie de abur, la foc mic.
Asamblezi așa:
Peste blat așezi crema 1, apoi crema 2, glazura și dai la rece.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Gina Nechifor, Rm. Sărat, jud. Buzău

Iată aici rețeta unui parfe de ananas.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!