Prăjitură Paleo în straturi, fără zahăr

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru blat:
2 căni nuci (250 g miez de nucă)
3/4 cană curmale (150 g)
4 linguri ulei de cocos
Îți trebuie pentru primul strat:
1 cană unt de cocos
2 lingurițe oțet de mere
1/2 linguriță zeamă de lămâie
un praf de sare
Îți trebuie pentru al doilea strat:
1 cană făină de cocos
1 cană lapte de cocos
2 linguri miere
1 linguriță esență de vanilie
Îți trebuie pentru al treilea strat:
1/2 cană unt de cocos
1/2 cană lapte de cocos
1/2 lingură cacao pudră
2 linguri miere
Îți trebuie pentru al patrulea strat:
1/2 cană unt de cocos
1/4 cană lapte de cocos
2 linguri miere
Îți trebuie pentru ultimul strat:
ciocolată neagră rasă (cu cel puțin 80% cacao, fără zahăr adăugat)
Pregătești așa:
Ca să prepari blatul, tai nucile și curmalele grosier, apoi le mixezi în robotul de bucătărie, până se fărâmițează. Adaugi uleiul de cocos și amesteci până se formează blatul lipicios. Tapetezi tava de prăjitură (8×8) cu hârtie de copt, apoi întinzi uniform blatul. Dai tava la frigider până prepari primul strat.
Combini ingredientele și le mixezi până se formează o pastă omogenă, apoi torni crema peste stratul de biscuiți, cu o lingură. Întinzi uniform și nivelezi. Cât faci următorul strat, dai tava la frigider.
Pentru celelalte straturi cremoase, repeți procesul. La frigider cremele se întăresc, astfel că va fi destul de simplu să le întinzi una peste cealaltă. Pentru ultimul strat, pur și simplu razi ciocolata neagră pe deasupra, apoi dai tava din nou la frigider. Lași să se răcească și să se întărească, apoi o poți servi.

Pregătire: 60 minute; Răcire: 3-4 ore
Rețetă de Ana Burlan, com. Valea Mare, jud. Olt

Add Comment