Prăjitură orientală

Prăjitura orientală, cu arome de cuișoare și cardamom, este excelentă lângă un ceai, pentru a te încălzi puțin.
Cuișoarele, pe care le vom folosi la acest preparat, sunt muguri, cu grijă uscați. Pentru a obține un kilogram de cuișoare uscate, se folosesc între 8000 și 14000 de muguri, în funcție de cât de mari sau cât de maturi sunt.Întinși la soare în straturi subțiri, mugurii sunt uscați la soare, timp de 4-7 zile. Cu cât mai rapidă uscarea, cu atât mai bun devine condimentul.

Foto: Prăjitură orientală – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
200 g unt
150 g miere
100 g zahăr
230 g făină
3 ouă
3 gălbenușuri
2 linguri cacao
15 g stafide
60 g migdale
1/2 plic praf de copt
1 linguriță oțet
4 cuișoare
1 praf de cardamom măcinat
1 linguriță scorțișoară măcinată
2 plicuri zahăr vanilinat
Pregătești așa:
Zdrobești fin cuișoarele și tai migdalele cu cuțitul, în felii. Mixezi mierea cu untul, 50 g zahăr și gălbenușurile, pe care le adaugi treptat. Bați albușurile spumă tare cu restul de zahăr. În compoziția cu miere, încorporezi mirodeniile, cacaua, stafidele, praful de copt, oțetul, apoi făina, alternând cu 3/4 din spuma de albușuri.
Torni compoziția în tava unsă și tapetată cu făină. Deasupra întinzi spuma de albușuri rămasă și presari așchiile de migdale. Coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Când se răcește, o tai pătrate.

Pregătire 20 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Geta Diaconu, Galați

Aici vei găsi o rețetă la care se folosește cardamom.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!