Foto: Mihai Nicolae
Prăjitură Norișor
Rețetă de Andreia Butnaru, Vatra Dornei, jud. Suceava
Preț: 22 lei-12 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 20 minute
Îți trebuie pentru blat: 5 gălbenușuri, 200 g făină, 100 g zahăr, 10 linguri apă, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilat
Îți trebuie pentru cremă: 350 ml lapte, 100 g zahăr, 1 lingură amidon, 250 g unt, 100 g fulgi de cocos, esență de vanilie
Îți trebuie pentru bezea: 5 albușuri, 100 g zahăr, 25 g ciocolată albă
Pregătești blatul așa: Freci gălbenușurile cu zahărul și cu zahărul vanilat, până obții o cremă, apoi adaugi apa și făina amestecată cu praful de copt. Ungi o tavă cu unt sau pui hârtie de copt și întinzi bine compoziția obținută. Introduci tava în cuptorul încălzit, la foc mic, 20 de minute. Pregătești crema așa: Amesteci zahărul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaugi laptele și pui cratița pe foc mic, amestecând continuu până se îngroașă. După ce se răcorește, adaugi esența de vanilie. Mixezi bine untul moale și adaugi în compoziție câte o lingură, până când se încorporează în totalitate. Pregătești bezeaua așa: Pe baie de abur bați bine albușurile cu zahărul. Montezi prăjitura așa: Peste blatul răcit adaugi crema, nivelezi bine, după care pui bezeaua, iar la final razi ciocolata.