Prăjitură Noire

Pentru această rețetă, Prăjitură Noire, vom folosi destul de multă ciocolată amăruie. Să aflăm câteva lucruri despre ciocolată, mult iubita ciocolată.
Istoria ciocolatei începe cu două mii de ani în urmă, în America de Sud, unde se cultiva arborele de cacao. Cristofor Columb (1502) a fost primul care a luat contact cu boabele de cacao. Apoi aceste boabe au fost aduse și în Europa, dar nu s-au bucurat de prea mare atenție. Mai târziu, spaniolii au adăugat trestie de zahăr și arome (vanilie, scorțișoară și au descoperit că băutura din cacao este mai gustoasă fierbinte.
Pentru fabricarea ciocolate și folosește praful de cacao. În 1847, o companie engleză a creat un proces de solidifiere a ciocolatei, iar în 1849, Daniel Peter a adăugat un nou ingredient, anume laptele.

Foto: Prăjitură Noire – Arhivă Burda România


Îți trebuie pentru blat:
150 g biscuiți
75 g unt
2 linguri cacao neagră
Îți trebuie pentru cremă:
250 g ciocolată amăruie
50 g unt
250 ml frișcă lichidă
10 g gelatină
1 fiolă esență de cafea
Îți trebuie pentru glazură:
50 g ciocolată amăruie
50 g unt
Pregătești așa:
Pui gelatina la hidratat în câteva linguri apă rece. Topești ciocolata la foc mic, împreună cu untul și frișca lichidă. Aduci la punctul de fierbere, dai deoparte și omogenizezi. Lași să se răcorească puțin, cât să ajungă la o temperatură suportabilă la deget și adaugi gelatina. Amesteci până ce aceasta se topește și se încorporează bine în compoziția de ciocolată. Aromatizezi cu esență, după gust.
Torni compoziția în tavă, peste blatul de biscuiți zdrobiți și amestecați cu unt și cacao și dai la frigider pentru câteva ore, până se întărește. Răstorni pe un platou și acoperi cu o glazură de ciocolată, preparată din 50 g ciocolată amăruie, topită la foc mic, împreună cu 50 g unt și puțin lapte, cât să ajungă la consistența dorită.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 10 minute; Răcire: 6-8 ore
Rețetă de Loredana Dubreu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Aici veți găsi o rețetă de prăjitură delicioasă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!