Prăjitură „Dinții Negresei”

Un desert gustos, ușor de preparat și foarte apetisant este Prăjitura „Dinții Negresei„, pe care v-o recomandăm cu căldură, noi cei din redacție. Preparați-o și nu veți regreta!
Conform Wikipedia, „prăjitura, în formele sale moderne, este un desert dulce copt la cuptor. În formele sale mai vechi, prăjiturile erau un mod normal pâine prăjită cu brânză și aveau de obicei o formă de disc. Prăjiturile sunt adesea pline cu fructe conservate, creme sau unt și decorate cu marțipan sau fructe confiate.„
În comerț găsim o mare varietate de prăjituri, avem de unde să alegem, de la prăjituri foarte complicat de realizat, cu mai multe creme, de diferite culori, până la prăjiturele delicioase, ușor de preparat. Dar, părerea mea, și cred că și a dumneavoastră, este că prăjitura făcută în casă are un gust mai special. Poate și datorită faptului că o preparăm noi, vedem cum din mâinile noastre iese o bunătate de prăjitură. Cred că nu există familie în care, unul dintre membrii, este cofetarul șef. Și, din câte am observat, este și cel mai lăudat. Dulcele ne îndulcește, nu-i așa?!

Foto: Prăjitura „Dinții Negresei„ – Arhivă Burda România


Îți trebuie:
150 g margarină
200 g zahăr
4 ouă
500 ml lapte
1 linguriță bicarbonat
2-3 linguri cacao
300 g făină
Pentru glazura de cacao îți trebuie:
200 g zahăr pudră
2 linguri apă fierbinte
2-3 linguri cacao
ulei
Pregătești așa:
Într-un castron mai mare amesteci gălbenușurile cu restul ingredientelor. Trebuie să obții un aluat omogen, pe care îl întinzi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Albușurile împreună cu 150 g zahăr le bați spumă tare, apoi întinzi această pastă peste prăjitură, imediat ce o scoți din cuptor.
Pregătești glazura de cacao așa:
Într-un vas amesteci zahărul pudră, apa fierbinte, cacaua și uleiul. Amesteci ușor până la omogenizare, apoi întinzi glazura peste prăjitură, atunci când se răcește.

Intră aici și încearcă și rețeta acestei prăjituri delicioase.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!