Prăjitură italiană

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
10 albușuri
500 g nuci
500 g zahăr
1 fiolă esență de vanilie
Îți trebuie pentru cremă:
400 g zahăr
1 pahar cafea concentrată
4 linguri cacao
500 g unt
8 gălbenușuri
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi treptat zahărul, pui nuca măcinată și puțină esență de vanilie, amesteci bine, apoi așezi cu lingurița cerculețe în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină și le coci la foc potrivit.
Pentru cremă, pui cafeaua cu zahărul pe foc, lași să fiarbă puțin, apoi adaugi cacaua amestecată în prealabil cu puțin sirop, mai lași să dea câteva clocote, apoi stingi focul și pui rând pe rând gălbenușurile. Lași compoziția la răcit și apoi încorporezi untul moale frecat spumă. Când prăjiturelele s-au răcit, le unești cu cremă, două câte două și le pudrezi cu zahăr vanilat.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 40-45 minute
Rețetă de Maria Bercea, com. Bârsana, jud. Maramureș

Iată aici rețeta unei prăjituri de post.

Add Comment