Prăjitură însiropată cu pesmet, tapioca și rodie

Ne dorim dulciuri cât mai sănătoase, preparate în casă, pentru a bucura familia noastră. Prăjitură însiropată cu pesmet, tapioca și rodie este un astfel de desert, pe care în mod sigur îl veți găsi delicios, dar și de efect pentru o masă de sărbătoare.

 

Foto: Prăjitură însiropată cu pesmet, tapioca și rodie – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
formă de tort pătrat cu latura 22 cm
4 ouă
un praf de sare
4 linguri pesmet
2 linguri de nucă deshidratată de cocos
4 linguri de zahăr
2 linguri de ulei
1 linguriță vârfuită de praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
150 g perle de tapioca
350 ml apă
6 linguri de dulceață de coacăze
6 linguri de dulceață de căpșuni
5 pișcoturi
1 rodie
Pregătești blatul așa:
Se mixează albușurile cu un praf de sare și apoi cu zahărul, până se întărește ca o bezea. Gălbenușurile se mixează cu uleiul, se încorporează în albușuri și la sfârșit adăugăm pesmetul amestecat cu nuca de cocos deshidratată cu praful de copt. Se dă la copt în formă de tort cca. 20 minute. Se lasă blatul să se răcească și se taie în 2 bucăți, pe orizontal.
Se diluează dulceața cu apă călduță, se amestecă bine și se oprește 50 ml din siropul format, iar restul se pune în crăticioară la fiert. Când începe să clocotească se adaugă perluțele de tapioca, la foc domol, până scade tot siropul, lăsăm acoperit vasul să se răcească un pic iar perlele să tragă tot siropul. Siropul oprit se pune într-un castronel.

Foto: Prăjitură însiropată cu pesmet, tapioca și rodie – foto cititor – Arhivă Burda România

Așezăm prima jumătate din blatul tăiat în forma de tort cu inel detașabil, în care l-am copt, turnăm jumătate din cantitatea de perluțe fierte și adăugăm în umplutura de tapioca, pișcoturile tăiate mărunt, însiropate un pic în siropul oprit și repartizate uniform. Venim deasupra cu cealaltă parte de blat, o însiropăm un pic cu siropul rămas de la însiropatul pișcoturilor, presăm ușor cu mâna și turnăm restul de perluțe fierte, amestecate cu dulceața de căpșuni. Deasupra presărăm pe toată suprafața rodia curățată de coajă și pielița albă. Dăm forma la frigider de seară până a doua zi ca umplura de tapioca să se întărească și să putem porționa prăjitură.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!