Prăjitură însiropată cu pesmet și budincă

Liuța Sarosi, Cluj-Napoca

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

10-12 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 1 oră și 15 minute

Îți trebuie pentru blat:

  • 6 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri apă
  • 10 linguri pesmet
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt

Îți trebuie pentru sirop:

  • 10 linguri zahăr
  • 700 ml apă

Îți trebuie pentru cremă:

  • 1 budincă vanilie
  • 1 budincă cacao

Pregătești blatul așa:
Cele 6 albușuri + 4 linguri de apă rece le bați spumă. Adaugi zahărul, după ce s-a topit, pui gălbenușurile, făina, pesmetul, cacao și praful de copt. Pui într-o tavă unsă și tapetată cu făină și dai la cuptor. Se coace foarte repede

Pregătești siropul așa:
Zahărul îl caramelizezi și îl stingi cu apa. Fierbi până se topește caramelul. Pe blatul scos din cuptor torni siropul fierbinte.

Pregătești așa:
Le prepari separat, așa cum scrie pe plic. Le torni fierbinte. Prima este cea de vanile, apoi cea de ciocolată. Dai prăjitura la rece. După ce s-a răcit pui frișca pregătită din: 200 ml frișcă lichidă sau 1-2 plicuri, și o pui peste budincă.



Add Comment