Prăjitură însiropată, cu pesmet și budincă

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rețetă de Liuța Sarosi, Cluj-Napoca

10-12 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 1 oră și 15 minute

Îți trebuie pentru blat:

6 ouă
10 linguri zahăr
1 lingură făină
4 linguri apă
10 linguri pesmet
2 linguri cacao
1/2 praf de copt
Îți trebuie pentru sirop:

10 linguri zahăr
700 ml apă
Îți trebuie pentru cremă:

1 budincă vanilie
1 budincă cacao

Pregătești blatul așa:
Cele 6 albușuri + 4 linguri de apă rece le bați spumă. Adaugi zahărul, după ce s-a topit, pui gălbenușurile, făina, pesmetul, cacao și praful de copt. Pui într-o tavă unsă și tapetată cu făină și dai la cuptor. Se coace foarte repede

Pregătești siropul așa:
Zahărul îl caramelizezi și îl stingi cu apa. Fierbi până se topește caramelul. Pe blatul scos din cuptor torni siropul fierbinte.

Pregătești așa:
Le prepari separat, așa cum scrie pe plic. Le torni fierbinte. Prima este cea de vanile, apoi cea de ciocolată. Dai prăjitura la rece. După ce s-a răcit pui frișca pregătită din: 200 ml frișcă lichidă sau 1-2 plicuri, și o pui peste budincă.

Add Comment