Prăjitură „Înghețată”

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:

6 ouă

150 g zahăr

30 g cacao

2 linguri oțet

70 g făină

1 plic praf de copt

Îți trebuie pentru cremă:

4 gălbenușuri

150 g zahăr

100 g făină sau amidon

1 fiolă esență de vanilie

1/2 l lapte

250 g margarină pentru creme

300 g zahăr pudră

2 pliculețe zahăr vanilat

50 g ciocolată de menaj

Pregătești blatul așa: Freci gălbenușurile cu zahărul, apoi adaugi oțetul, cacaua, praful de copt, făina și albușurile bătute spumă tare și dai totul la copt într-o tavă tapetă cu hârtie de copt, unsă în prealabil cu margarină.

Pregătești crema așa: Freci 4 gălbenușuri cu 150 g zahăr, adaugi 100 g făină sau amidon, esența de vanilie și 1/2 l lapte și pui pe foc să fiarbă până se îngroașă. Dai la rece, apoi adaugi în această compoziție margarină frecată spumă cu 100 g zahăr pudră.

Pui crema peste blatul maro, răcit și, peste cremă, pui spuma rezultată din cele 4 albușuri bătute spumă tare cu 200 g zahăr pudră și 2 pliculețe de zahăr vanilat.

Razi ciocolată deasupra, tai prăjitura în bucăți. Dacă dorești, poți presăra bombonele colorate. Dai prăjitura la frigider.

 

16 porții › Pregătire: 45 minute › COACERE: 45 minute

Rețetă trimisă de Maria Sălciuan, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Ești în căutare de rețete rapide pentru dulciuri? Vezi dacă ți-ar fi pe plac rețeta aceasta.

Add Comment