foto: Mihai Nicolae
Prăjitură gustoasă cu vișine
Rețetă de Elisabeta Gligor, com. Cenad, jud. Timiș
Preț: 55 lei-12 porții
Pregătire: 80 minute
Coacere: 40 minute
Îți trebuie pentru blat: 240 g unt, 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 6 gălbenușuri, 400 g făină, 50 g amidon, 1 plic praf de copt, 250 ml lapte
Îți trebuie pentru cremă: 10 foi gelatină, 400 g cireșe sau vișine fără sâmburi, 800 g mascarpone, 6 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, suc de la 2 lămâi, 500 ml frișcă
Îți trebuie pentru glazură: 6 albușuri, 300 g zahăr pudră
Pregătești blatul așa: Freci untul cu zahărul și zahărul vanilat, cu ajutorul mixerului, până obții o compoziție cremoasă. Adaugi apoi, pe rând, gălbenușurile și amesteci după fiecare, pentru a omogeniza compoziția. Separat, amesteci făina, amidonul și praful de copt cu laptele, apoi torni compoziția obținută peste cea din gălbenușuri. Ungi 2 tăvi la fel cu unt și le tapetezi cu făină, apoi coci blaturile la foc mediu. Prepari glazura, bați spumă albușurile cu zahărul adăugat treptat și torni glazura peste unul dintre blaturi, când este copt. Dai la cuptor cu ușa întredeschisă. Pregătești crema așa: Înmoi gelatina în apă rece, o dizolvi și o amesteci cu brânza, zahărul, zahărul vanilat, sucul de lămâie. O dai la frigider 30 de minute. Bați frișca, adaugi fructele scurse de zeamă și amesteci cu crema rece de brânză. Torni crema peste blatul simplu, nivelezi și pui blatul cu glazură deasupra. Dai la frigider 4 ore și ornezi după imaginație.
Este Prajitura preferata a intregii famili o fac des si acuma cind sint nepotii in vacanta o poti face si cu alte fructe tot buna este !!!!!mai ales vara fructe sint din belsug!!!