Rețetă de Elena Bană, loc. Mârșani, jud. Dolj
20 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:
- 1 borcan gem de caise sau măceșe
Îți trebuie pentru foi:
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 2 linguri miere
- 3 linguri lapte
- 1 lingură bicarbonat
- 50 g margarină
- 450 g făină
Îți trebuie pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 200 g zahăr
- 6 linguri griș
- 170 g margarină
- 2 plicuri zahăr vanilat
Pregătești foile așa:
Amesteci untul cu zahărul, mierea, laptele și bicarbonatul. Această compoziție o fierbi pe aburi, apoi o lași să se răcească. Încorporezi și făina. Din acest aluat coci 4 foi pe dosul tăvii, unsă în prealabil cu margarină.
Pregătești crema așa:
Pui laptele la fiert cu zahărul, iar apoi pui grișul. Lași la răcit și, când e rece, adaugi margarina și plicurile de zahăr vanilat. Pui peste prima foaie o parte din cremă. Peste a doua foaie întinzi gemul de caise, următoarea foaie și restul de cremă. Peste ultima foaie pui glazură de ciocolată. Este un desert delicios!