Prăjitură Gura Râului

Rețetă de Elena Bană, loc. Mârșani, jud. Dolj

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

20 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:

  • 1 borcan gem de caise sau măceșe

Îți trebuie pentru foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingură bicarbonat
  • 50 g margarină
  • 450 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 6 linguri griș
  • 170 g margarină
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pregătești foile așa:
Amesteci untul cu zahărul, mierea, laptele și bicarbonatul. Această compoziție o fierbi pe aburi, apoi o lași să se răcească. Încorporezi și făina. Din acest aluat coci 4 foi pe dosul tăvii, unsă în prealabil cu margarină.
Pregătești crema așa:
Pui laptele la fiert cu zahărul, iar apoi pui grișul. Lași la răcit și, când e rece, adaugi margarina și plicurile de zahăr vanilat. Pui peste prima foaie o parte din cremă. Peste a doua foaie întinzi gemul de caise, următoarea foaie și restul de cremă. Peste ultima foaie pui glazură de ciocolată. Este un desert delicios!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!