Prăjitură fină

Foto: MIhai NIcolae – Burda România

Îți trebuie:

300 g iaurt

3 ouă

1 cană cu zahăr pudră (circa 200 g)

1 plic praf de copt

1 pliculeț zahăr vanilat

coajă de lămâie rasă

1/2 linguriță sare

1 lingură ulei

300 g făină

100 g stafide (ținute în rom)

 

Pregătești așa:

  1. Bați zahărul cu ouăle, până obții o cremă pufoasă, spumoasă. Adaugi treptat iaurtul, apoi pui uleiul puțin câte puțin. Adaugi 1/2 din făină, praful de copt, vanilia, sarea, stafidele, puțină coajă de lămâie și restul de făină.
  2. Tapetezi o tavă de prăjitură cu hârtie de copt unsă cu ulei și torni compoziția. Coci la foc domol și pudrezi cu zahăr vanilat la final.

10 porții › Pregătire: 20 minute › COACERE: 40 minute

Rețetă trimisă de Maria Iosip, Galați

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!