Prăjitură fină, cu prune și cocos

Prăjitură fină, cu prune și cocos, un desert pentru care nu trebuie să muncim mult, poate doar să așteptăm ceva timp până se coace. Dar rezultatul este deosebit, este un deliciu de prăjitură.
Iată mai jos câteva trucuri și sfaturi pentru prepararea deserturilor:
– Amoniacul alimentar se dizolvă într-o lingură de lapte înainte de a fi pus în compoziție.
– Când la prepararea unui aluat dospit nu avem drojdie suficientă, se poate adăuga o linguriță de bicarconat dizolvat în puțină zeamă de lămâie.
– Când se prepară prăjituri cu fructe, se recomandă să fie înțepat blatul de la fund cu o furculiță pentru a se coace bine.
Cele mai multe prăjituri se scot din forme înainte de a se răci, dar se recomandă să se taie când sunt aproape reci. Prăjiturile scoase din cuptor se răstoarnă pe o planșetă de lemn, specială pentru prăjituri.
– Nucile folosite ca umplutură la diferite prăjituri, vor fi mai gustoase dacă în loc de lapte se amestecă cu un albuș, rămas de la o cocă, bătându-se întâi albușul cu zahărul și apoi se pun nucile.

prajitura

Foto: Prăjitură fină, cu prune și cocos – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
750 g prune
125 g unt
3 ouă
350 g zahăr
100 ml lapte
100 g fulgi de cocos
150 g brânză dulce
6 linguri ulei
1 plic zahăr vanilinat
1 vârf de cuțit de sare
300 g făină
1 plic praf de copt
Pregătești așa:
Speli prunele și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Topești pe baie de abur 25 g unt și îl amesteci împreună cu 200 g zahăr, 2 linguri de lapte și fulgii de cocos. Iei vasul de pe sursa de căldură și lași amestecul să se răcească. Pentru aluat, mixezi într-un bol ouăle cu 125 g zahăr, laptele, uleiul, sare și zahărul vanilinat, până se dizolvă zahărul. Încorporezi treptat brânza dulce, făina cernută și praful de copt și omogenizezi aluatul.
Îl întinzi în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt și pui deasupra prunele, cu tăietura în sus. Le presari cu zahărul rămas. Deasupra presari fulgii de cocos. Coci prăjitura 35-40 de minute, la foc mediu (175 ºC), în cuptorul preîncălzit.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Elena Râncioagă, Izvoru, jud. Prahova

Intră aici și încearcă rețeta.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!