Prăjitură fină, cu glazură de ciocolată

prajitura

 

Prăjitură fină, cu glazură de ciocolată

 

Ingrediente
7 ouă Toneli Kids
265 ml lapte integral
85 g unt
250 g cremă de brânză dulceoua
40 g făină
35 g amidon
1/2 linguriță zeamă de lămâie
2 lingurițe esență de vanilie
125 g zahăr
1 plic glazură de ciocolată neagră
Preparare
1. Amesteci într-un bol lapte, untul și crema fină de brânză. După ce amestecul a devenit omogen, adaugi amidonul și făina cernute împreună și mixezi din nou. Încorporezi zeama de lămâie și gălbenușurile de ouă Toneli Kids, unul câte unul, apoi esența de vanilie.
2. Bați albușurile spumă tare împreună cu zeama de lămâie. Adaugi zahărul și bați până se topește, se întărește spuma și se formează “vârfuri” când scoți mixerul din ea. În crema cu gălbenușuri, încorporezi câte 1/3 din spumă, amestecând de jos în sus și omogenizând după fiecare nouă cantitate.
3. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20-24 cm, baza și pereții, astfel încât hârtia să depășească înălțimea tăvii cu 5 cm. Întinzi compoziția și pui forma într-o tavă cu apă fierbinte, astfel încât nivelul apei să fie până la jumătatea formei. O coci în cuptorul preîncălzit, la 170 ºC, pentru aproximativ 80 de minute. Faci proba cu scobitoarea, în aluatul de la mijlocul prăjiturii. Stingi focul și o mai lași în cuptor 30-45 de minute, cu ușa cuptorul deschisă. O desprinzi cu cuțitul de pereții formei și, după ce s-a răcit complet, o răcești 4 ore în frigider. O acoperi cu glazură de ciocolată această prăjitură delicioasă.

20 porții
90 minute

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!