Foto: Mihai Nicolae
Prăjitură fină cu cireșe
Rețetă de Felicia Vanea, București
Preț: 10 lei-10 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 50 minute
Îți trebuie: 600 g cireșe, 1 cub margarină, 340 g făină, 125 g zahăr, 1 ou, 1 linguriță praf de copt, 1 lingură smântână, 1 vârf de linguriță amidon, pesmet pentru tavă
Pregătești așa: Într-un bol pui zahărul, praful de copt și făina. Adaugi margarina, oul și smântâna. Amesteci totul. Pui aluatul pe masa presărată cu făină și frămânți. Învelești o treime din el într-o folie de aluminiu și o pui în congelator. Ungi tava de copt (diametru de 26 cm) cu margarină și apoi presari puțin pesmet. Acoperi tava cu aluatul rămas. Speli cireșele și le scoți sâmburii, apoi le amesteci cu amidon și le presari peste aluat. Razi peste fructe aluatul răcit în congelator. Dai la cuptor, la foc mediu, timp de 45-50 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoți prăjitura și, când s-a răcit, o presari cu zahăr pudră.