Prăjitură fanta, cu blat de biscuiți, fără coacere

 

Foto: Prăjitură fanta, cu blat de biscuiți, fără coacere – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
300 g biscuiți Petit Beurre
2 pachete budincă de lămâie
400 g brânză de vaci
esență de lămâie
coajă rasă de lămâie
300 g zahăr
100 g unt
100 ml lapte
1000 ml suc fanta/suc proaspăt de portocale
Pregătești așa:
Într-o tavă dreptunghiulară am așezat un strat de biscuiți întregi. Biscuiții rămași, i-am sfarâmat (la robot/dar la fel de bine îi puteți sfarâma prin metoda clasică cu făcălețul sau cu ciocanul de șnițele) și i-am amestecat cu untul topit, după care i-am turnat peste biscuiții întregi. Dăm tava la frigider.
Pentru crema de brânză turnăm un plic de budincă peste cei 100 ml lapte și amestecăm. După ce se omogenizează, turnăm crema peste brânza de vaci.  Adăugăm zahărul, esența și coaja de lămâie și mixăm până obținem o cremă fină, pe care o întindem peste stratul de biscuiți.  Dăm din nou tava la frigider. și pregătim jeleul de portocale.
Pentru jeleul de portocale, într-o cratiță turnăm sucul fanta/sucul de portocale proaspăt stors și plicul de budincă de lămâie.  Punem cratița la foc mic și amestecăm constant până se întărește. Oprim focul. Acoperim cratița cu o bucată de folie alimentară (să nu prindă pojghiță) și lăsăm să se răcească.  După ce se răceste, o turnăm peste crema de brânză și dăm din nou la frigider pentru cel puțin 3 ore.
După ce se încheagă bine, o porționăm și o servim. Pentru felii tăiate curat, treceți de fiecare dată cuțitul prin apă călduță.

Rețetă de Monica Horoiu, Iași


Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!