Prăjitură Doamna Walewska

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru aluat:
250 g unt sau margarină cub
2 1/2 pahar cu făină (420 g)
1/2 pahar cu zahăr (125 g)
1 linguriță cu vârf de praf de copt
4 ouă
circa 200 g zahăr pudră
2 linguri făină de cartofi (amidon)
50 g fulgi de migdale
300 g gem de coacăze negre
Îți trebuie pentru cremă:
4/5 dintr-un cub de margarină sau dintr-un pachet de unt (200 g)
500 ml lapte
2 linguri făină de cartofi/amidon sau 2 linguri făină
3 gălbenușuri
3 linguri zahăr
Pregătești aluatul așa:
Separi gălbenușurile de albușuri. Amesteci făina, praful de copt și zahărul. Adaugi gălbenușurile și untul sau margarina. Amesteci totul cu mixerul.
Frămânți rapid conținutul cu mâna, dându-i formă de minge. O învelești în folie alimentară și o lași în congelator timp de 20 de minute, pentru a se întări. Tai aluatul răcit în jumătăți. Acoperi două tăvi identice (cu dimensiunea de 22 x 27 cm) cu hârtie de copt.
Așezi aluatul în aceste forme și îl ungi cu gem. Introduci tăvile în cuptorul preîncălzit și coci timp de circa 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Bați albușurile cu zahărul pudră. La sfârșit, adaugi făina de cartofi. Așezi amestecul pufos peste aluatul precopt și presari fulgii de migdale. Coci timp de alte 15 minute, apoi lași să se răcească în cuptorul deschis.
Pregătești crema așa:
Fierbi jumătate din cantitatea de lapte cu zahărul, iar restul de lapte îl amesteci cu făina și gălbenușurile. Torni amestecul de ou în laptele ce fierbe și amesteci mereu, până se îngroașă. Acoperi crema preparată și o lași să se răcească. Amesteci untul sau margarina cub într-un castron, în timp ce adaugi treptat crema de budincă. Întinzi crema cu margarină pe unul dintre blaturi, iar apoi îl acoperi cu al doilea. Dai prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Loredana Dubreu, Tg. Jiu, jud. Gorj

Dacă vrei o rețetă delicioasă de prăjitură, intră aici.

Add Comment