Prăjitură delicioasă cu două creme

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Mariana Ilie, sat Strâmbeni, com. Căldăraru, jud. Argeș

Preț: 32 lei-15 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie pentru foi: 250 ml ulei, 500 g zahăr, 2 ouă, 3/4 cană apă, 1 linguriță amoniac, 1 kg făină sau cât cuprinde, pentru a putea întinde foi

Îți trebuie pentru crema de caramel: 250 g zahăr, 200 g nucă măcinată, 50 g stafide, 100 ml lapte, 150 g margarină sau unt

Îți trebuie pentru crema albă: 1 kg smântână, 150 g zahăr pudră, 250 g nucă pralinată și măcinată

Pregătești așa: Topești 250 g zahăr, apoi stingi cu apă și mai fierbi 5 minute. Lași să se răcească. Separat, freci ouăle cu 250 g zahăr și cu uleiul. Pentru acest amestec torni siropul răcit, amoniacul stins în zeama de lămâie și făina. Coca rezultată o lași la rece câteva ore, apoi o împarți în 4. Din fiecare parte întinzi câte o foaie cât tava de aragaz. Coca rezultată de la ajustarea foilor o coci separat, apoi o fărâmițezi și o cerni, urmând să o folosești la ornarea prăjiturilor.

Pregătești crema caramel așa: Caramelizezi zahărul, adaugi nu­ca și stafidele, apoi laptele. Mai fierbi câteva minute și adaugi margarina sau untul.

Pregătești crema albă așa: Bați smântâna cu 150 g zahăr pudră și adaugi nuca pralinată. Pe prima foaie de la bază pui crema albă, pe a doua crema caramel, pe a treia crema albă, iar pe a patra întinzi tot crema albă, dar într-un strat foarte subțire. Deasupra, presari coca mărunțită și cernută, și ornamente.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!