Prăjitură delicioasă cu ananas

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îţi trebuie pentru blat:
6 albușuri
150 g nucă de cocos
240 g zahăr
2 linguri făină
2 linguri oțet
Îţi trebuie pentru cremă:
1 compot ananas
1 pachet unt
1 budincă de frișcă
1 pachet zahăr vanilat
6 gălbenușuri
6 linguri zahăr
Îţi trebuie pentru ornat:
ciocolată albă răzuită
Pregătești blatul așa:
Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, 2 linguri de oțet, 2 linguri de făină și, la urmă, nuca de cocos. Pui compoziția în tavă și o dai la cuptor la 160-180 grade Celsius, aproximativ 20-25 de minute. Strecori sucul de ananas, tai ananasul mărunt și îl pui peste blatul răcit.
Pregătești crema așa:
Pui într-un vas pe foc mic, siropul de ananas cu 1 plic de budincă de frișcă, 6 gălbenușuri, 6 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilat și amesteci continuu. Apoi, dai deoparte compoziția și o lași la răcit. După ce s-a răcit, mixezi crema cu unt spumat în prealabil. Pui crema peste blat și ananas și apoi ornezi prăjitura cu ciocolată albă răzuită sau cu bețișoare de ciocolată.

Rețetă de Angela Răcean, Cluj Napoca, jud. Cluj
Pregătire: 50 minute; Coacere: 25 minute

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment