Prăjitură de post cu nucă și stafide

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g făină
400 g miez de nucă măcinat
100 g stafide
1 cană apă minerală
1 linguriță rasă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
250 g dulceață de vișine
100 ml ulei
1 linguriță scorțișoară
1 lingură cacao

Pregătești așa:
Pui toate ingredientele într-un castron mare și amesteci bine circa 
5 minute, apoi compoziția rezultată o torni într-o tavă de cuptor unsă cu ulei și tapetată cu făină. Coci prăjitura la foc potrivit, circa 45-50 de minute. Lași 10 minute să se răcească, presari zahăr 
pudră și tai prăjitura în romburi sau pătrate.

4 porții Pregătire: 20 minute Coacere: 50 minute
Rețetă de Emilia Gurghian, Tg. Mureș

Vrei rețeta unui tort de post, cu gust excelent? Click aici. 

 

Add Comment