Prăjitură de post, cu mere și nucă

Foto: MIhai NIcolae - Burda România

 

Îți trebuie:
1 pachet (250 g) margarină
5 linguri ulei
12 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilinat
8 linguri suc de fructe sau sifon
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță zeamă de lămâie
400 g făină
1 kg mere
1 cană nucă măcinată
zahăr pudră pentru decor

Pregătești așa:
Mixezi margarina moale, aflată la temperatura camerei, cu 8 linguri zahăr, oână obții o spumă în care nu se mai simte zahărul. Adaugi făina cernută, alternând cu sucul de fructe. Frămânți un aluat elastic, pe care îl întinzi în 2 foi cu dimensiunea tăvii (25×35 cm).
Speli merele și le razi, apoi le călești puțin, împreună cu zahărul rămas, timp de 10-15 minute. Adaugi nucile sau alune măcinate, zahărul vanilinat, amesteci și iei vasul de pe foc.
Întinzi prima foaie în tava tapetată cu hârtie de copt sau doar unsă cu ulei și o înțepi cu furculița. Întinzi umplutura și o acoperi cu a doua foaie, pe care o înțepi cu furculița. Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 de minute. După ce se răcește, o pudrezi cu zahăr.

20 porții; pregătire: 40 min; coacere: 40 min

Rețetă de Mirela Vintan, Ocna Mureș, jud. Alba

 

 



Add Comment