Prăjitură cu vișine

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
50 g amidon
200 g făină
1 ou
60 g zahăr
125 g margarină
1 vârf cuțit de praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
500 g vișine
2 ouă
200 ml smântână
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
20 g amidon
Pregătești așa:
Cerni într-un castron făina și amidonul. Adaugi oul, zahărul, margarina și praful de copt, frămânți un aluat și-l dai la rece circa 30-40 minute. Speli vișinele și le cureți de sâmburi.
Din aluat, întinzi o foaie rotundă, suficient de mare, cât să acopere fundul și pereții unei forme de tort. Tava trebuie mai întâi unsă cu unt. Așezi peste foaie vișinele. Separi cele 2 ouă. Amesteci gălbenușurile cu smântâna, zahărul, zahărul vanilat și amidonul. Bați albușurile spumă și le adaugi în compoziție. Torni amestecul peste vișine și dai prăjitura la cuptor, preîncălzit la 200 grade Celsius, pentru circa 35 de minute.
Când e gata, poți presăra deasupra prăjiturii zahăr și garnisești cu frișcă și câteva vișine întregi.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Intră aici și vei găsi rețeta unei prăjituri cu vișine deosebită.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!