Prăjitură cu vișine și două creme

Vă oferim o Prăjitură cu vișine și două creme, un desert deosebit, delicios, nu foarte greu de preparat. Cu toate că pentru această rețetă nu vom folosi agar-agar, mă gândesc că este bine să aflăm câte lucruri care să ne ajute să înțelegem ce este.
Agar-agar este de fapt o gelatină vegetală, preparată din alge roșii. Este o pulbere uscată folosită în bucătărie, înlocuind cu succes gelatina de origine animală. Japonezii folosesc acest tip de gelatină încă din secolul al XVII-lea. Cum folosim acest praf? Pulberea se dizolvă într-o cantitate mică de apă rece și apoi se pune la fiert pentru câteva minute, după care se lasă să se răcească la temperatura camerei. Este folosit pentru prepararea jeleurilor din fructe și deserturi.

prajitura

Foto: Prăjitură cu vișine și două creme – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
1/2 linguriță amoniac
1-2 linguri lapte
1 fiolă esență de vanilie
Îți trebuie pentru crema 1:
400 ml suc de vișine
200 g vișine fără sâmburi
8 linguri griș
4 linguri zahăr
50 g unt
Îți trebuie pentru crema 2 și decor:
2 plicuri budincă de vanilie
600 ml lapte
3 linguri zahăr
25 g unt sau margarină
100 ml frișcă lichidă
150 g ciocolată amăruie
100 g vișine
frunze de mentă
Pregătești așa:
1 Pentru blat, bați albușurile spumă tare cu zahărul. Încorporezi treptat gălbenușurile, apoi făina cernută, esența și amoniacul stins în laptele călduț. Omogenizezi delicat, cu mișcări circulare verticale. Torni aluatul în tava de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt și coci blatul 25 de minute, la foc mediu.
2 Pentru crema de vișine, fierbi grișul și zahărul în sucul de vișine, până se îngroașă. Adaugi untul, omogenizezi și întinzi crema de griș peste blatul rece. Pui în șiruri vișinele.
3 Pregătești crema de vanilie urmărind instrucțiunile de pe ambalaj. Când e călduță, adaugi untul și o întinzi peste stratul cu fructe.
4 Topești ciocolata și frișca la bain-marie, iar după ce se mai răcește, întinzi glazura pe prăjitură. După ce prăjitura s-a răcit, o porționezi și decorezi cu fructele rămase și cu frunze de mentă.

Pregătire 45 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Încercați și această Tartă cu vișine!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!