Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie pentru blat:
8 ouă
10 linguri zahăr
8 linguri făină
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
600 ml lapte
3 gălbenușuri
6 linguri amidon alimentar
200 g zahăr
1 pachet margarină
1/2 fiolă esență de vanilie
Îți trebuie pentru glazură:
10 linguri zahăr
700 ml suc de portocale acidulat
2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie
Pregătești blatul așa:
Bați albușurile spumă cu un praf de sare, iar gălbenușurile le freci cu zahărul până obții o cremă fină.Pui făina împreună cu praful de copt, iar la final, adaugi albușurile spumă peste compoziție și încorporezi ușor. Dai la copt, apoi însiropezi cu suc de portocale.
Pregătești crema așa:
Amesteci toate ingredientele (fără margarina), le pui la foc mic și le fierbi până ce compoziția se omogenizează și se îngroașă, apoi o dai la rece. Când crema este rece, adaugii margarina frecată în prealabil cu o lingură de lemn până ce devine moale și cremoasă.
Pregătești glazura așa:
Amesteci 5 linguri de suc cu zahărul și conținutul plicurilor de budincă. Restul de suc îl pui la fiert. După ce a fiert, îl iei de pe foc, adaugi compoziția de mai sus și pui din nou pe foc mic, timp de 1 minut, amestecând continuu.Când s-a răcit aproape de tot, pui glazura peste cremă (pe care, la rândul ei, ai pus-o peste blatul răcit).
20 porții
Pregătire: 50 minute
COACERE: 40 MINUTE
Rețetă de Cristina Ghiță, Craiova, jud. Dolj