Prăjitură cu sfeclă și glazură de brânză

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 sfeclă mărișoară crudă
200 g făină
1 linguriță drojdie uscată
150 g zahăr
200 g unt moale
150 g stafide
3 ouă
Îți trebuie pentru glazură:
250 g cremă simplă de brânză
60 g unt
1 fiolă esență de vanilie
250 g zahăr pudră
Pregătești așa:
Cureți sfecla, o tai în două, iar jumătate o dai pe răzătoare. Cealaltă jumătate o tai felii foarte subțiri, pe care le usuci în cuptor, într-o tavă tapetată, timp de 30 de minute. Mixezi zahărul și ouăle, până devin albicioase. Adaugi făina, drojdia, untul moale, stafidele și sfecla rasă. Torni totul într-o formă și coci 30 de minute.
Pentru glazură, mixezi crema de brânză cu untul. Adaugi esența de vanilie în 3 reprize și zahărul pudră, mixând până rezultă o cremă mai grasă (uleioasă), pe care o nivelezi peste prăjitura rece. Lași prăjitura în repaus până a doua zi, apoi o servești ornată cu rondele de sfeclă uscate în cuptor.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și vei găsi o rețetă specială cu sfeclă.

Add Comment