foto: Mihai Nicolae
Prăjitură cu pepene galben sau ananas
Rețetă de Mariana Munteanu, Tecuci, jud. Galați
Preț: 18 lei-12 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 25 minute
Îți trebuie pentru blat:
■ 3 ouă
■ 3 linguri apă fierbinte
■ 3 linguri ulei
■ 9 linguri zahăr
■ 9 linguri făină
■ 1 linguriță praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
■ 500 g iaurt cu aromă de pepene sau ananas
■ 300 ml frișcă lichidă
■ 2 pliculețe gelatină
■ 1 farfurie adâncă de pepene galben tăiat cubulețe și un plic de gelatină transparentă
Pregătești așa: Pentru blat, mixezi ouăle împreună cu apa fierbinte și uleiul. Adaugi zahărul, făina și praful de copt. Încorporezi totul ușor. Coci compoziția într-o formă rotundă, cam 25 de minute. Pentru umplutură, amesteci iaurtul cu gelatina înmuiată, apoi adaugi frișca bătută. Dai crema pentru 30 de minute la rece. Întinzi crema pe blat și ornezi prăjitura cu cubulețele sau felii de pepene. Deasupra torni gelatina și dai prăjitura la rece. Este o prăjitură lejeră, de vară-toamnă. În bucătăria Practic(ă) am copt blatul într-o formă rotundă, ca de tort, dar se poate face clasic, în tavă dreptunghiulară. Pepenele galben fiind foarte aromat va da prăjiturii un gust foarte pronunțat.