Prăjitură cu nuci și cireșe

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru foi:
8 ouă
5 linguri făină
8 linguri zahăr
5 linguri nucă
un vârf cuțit de praf de copt
unt și făină pentru tapetat tava
Îți trebuie pentru cremă:
4 ouă
250 g zahăr
250 g unt
300 g cireșe
Pregătești foile așa:
Bați albușurile spumă, până când aceasta se ține de tel, apoi adaugi, treptat, câte o lingură de zahăr. După fiecare lingură de zahăr, bați spuma foarte tare. Când ai terminat de adăugat tot zahărul, împarți în mod egal compoziția obținută, în două castroane. În primul castron adaugi 4 gălbenușuri bătute puțin, 4 linguri făină și un vârf de cuțit de praf de copt.
Omogenizezi compoziția și coci 2 foi, pe spatele unei tăvi unse cu unt și tapetate cu făină. În al doilea castron cu spuma de albușuri, adaugi 4 gălbenușuri bătute puțin, 1 lingură făină și 5 linguri nuci măcinate. Omogenizezi compoziția și coci o foaie într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. După ce foile s-au copt, le lași la răcit pe un grătar.
Pregătești crema așa:
Fierbi la bain-marie ouăle bătute, frecate cu zahărul. Când compoziția se îngroașă, iei vasul de pe foc și amesteci 10 minute încontinuu. Lași la răcit și, între timp, freci untul folosind o lingură de lemn, până se elimină apa. Când untul are o consistență cremoasă, îl adaugi în cremă și omogenizezi.
Pui pe un platou sau în tava în care ai copt foile, mai întâi o foaie coaptă pe fundul tăvii, un strat de cremă, foaia cu nuci, alt strat de cremă, pe care așezi cireșele fără sâmburi și următoarea foaie. Pe ultima foaie pui un strat de cremă și ornezi prăjitura cu cireșe. Ții prăjitura o jumătate de oră la frigider, apoi o poți tăia.

Pregătire: 50-60 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Constantina Zidariu, Craiova, jud Dolj

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!