Prăjitură cu mere și iaurt

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
6 linguri ulei
6 linguri zahăr
12 linguri făină
400 g iaurt
1/2 linguriță de bicarbonat stins cu oțet sau cu zeamă de lămâie
scorțișoară și vanilie
1,5 kg mere
Pregătești așa:
Dai merele pe răzătoarea mare și le storci foarte bine de zeama pe care o lasă, apoi le amesteci cu scorțișoara măcinată.
Între timp, amesteci uleiul cu zahărul, până obții o pastă omogenă, adaugi iaurtul și mixezi. Pui făina și, la sfârșit, bicarbonatul și vanilia. Amesteci până la omogenizare. Împarți această compoziție în două.
Într-o tavă nu foarte mare, unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie pergament, pui jumătate din compoziție, nivelezi, apoi adaugi merele rase și scurse foarte bine. Presari zahăr deasupra și torni apoi și cealaltă jumătate de compoziție. Introduci tava în cuptorul încins la maximum, timp de 20-25 de minute, până la rumenire.
Presari prăjitura, cât e rece, cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Tai prăjitura rece.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Corina Ionela Ursa, Deva, jud. Hunedoara

Intră aici și citește articolul. Sigur vei găsi câteva sfaturi utile pentru tine.

Add Comment