Prăjitură cu mere și ciocolată

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
125 g unt (și grăsime pentru uns)
125 g zahăr
1 praf de sare
1 plic zahăr vanilat
3 ouă
200 g făină
50 g cacao
50 ml lapte
5 mere medii
1 linguriță praf de copt
suc de lămâie
tavă de chec sau rotundă
Pregătești așa:
Mixezi untul cu zahărul, zahărul vanilat, ouăle și praful de sare. Zahărul trebuie să se dizolve în compoziție. Amesteci praful de copt cu făina și cacaua. Presari amestecul de făină și cacao printr-o sită peste compoziția de mai sus. Adaugi laptele. Ungi o tavă cu grăsime și presari făină. Pui o treime din aluat.
Merele curățate și tăiate în două, le pui peste aluatul din tavă (doar prima jumătate de măr). Stropești cu zeama de lămâie. Mai pui o treime de aluat. Apoi completezi cu celelalte jumătăți de mere și ultima treime de aluat. Coci prăjitura circa 45 de minute.
Sfat! Dacă vrei, presară scorțișoară peste mere. Dacă vei coace prăjitura în tavă rotundă, atunci o poți însiropa și poți adăuga frișcă, obținând astfel un tort delicios.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Valentina Stoian, București

Intră aici și încearcă și această prăjitură delicioasă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!