Prăjitură cu mere și brânză, fără zahăr

Prăjitură cu mere și brânză, fără zahăr este propunerea noastră de desert pentru dumneavoastră. Pentru diabetici este un desert fără probleme, deoarece se folosește îndulcitor cu Stevia.
Ce este Stevia? Planta stevia rebaudiana este cultivată pentru frunzele sale dulci, care sunt sursa unor produse de genul îndulcitorilor naturali, care sunt cunoscute sub numele generic de stevia. Compușii chimici care produc dulceața acestor frunze sunt chiar de 250-300 de ori mai dulci decât zahărul. În plus, frunzele de stevia pot fi mâncate proaspete sau pot fi puse în ceaiuri și alimente, pentru a le da un gust dulce. Stevia este o plantă originară din America de Sud și care preferă mediul cu multă umezeală.
Unele persoane preferă pudra de Stevia, dar poate fi cumpărată întreagă, ca plantă, sau sub formă de frunze zdrobite.

prajitura

Foto: Prăjitură cu mere și brânză, fără zahăr – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
140 g făină
40 g îndulcitor cu Stevia
80 g unt
1 gălbenuș
1 lămâie
1 vârf de cuțit de scorțișoară
1/2 plic praf de copt
Pentru cremă și glazură:
600 g mere
zeama de la 1/2 lămâie
2 linguri vin alb
100 g îndulcitor cu Stevia
250 g brânză dulce
6 albușuri
2 gălbenușuri
50 ml lapte
1 linguriță extract de vanilie
80 g stafide
120 g ciocolată neagră, fără zahăr, Sweet&Safe, pentru glazură
Pregătești așa:
Tai merele felioare și le stropești cu zeama de lămâie, vinul și 30 g îndulcitor. Le călești până scad, apoi le lași să se răcească.
Mixezi brânza cu îndulcitorul rămas, gălbenușurile, făina și laptele. Încorporezi albușurile bătute spumă, extractul de vanilie și stafidele.
Din făină, praf de copt, unt, gălbenuș, îndulcitor, scorțișoară, zeama și coaja de lămâie, faci un aluat pe care îl întinzi în tava rotundă, de 28 cm, tapetată cu hârtie de copt. După ce l-ai copt 10-15 minute, pui deasupra merele, în strat uniform, apoi brânza și continui coacerea 40 de minute, la foc mediu. Glazurezi prăjitura rece, cu ciocolată neagră, topită la bain-marie.

Pregătire 40 minute; Coacere 55 minute
Rețetă de Andrei Jagyi, Nădlac, jud. Arad

Încearcă rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!