Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară

Foto: Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară – foto cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
5 ouă
7 linguri cu zahăr
10 linguri cu făină
1 pliculeţ praf de copt
1 fiolă esenţă de vanilie
2 linguri cu ulei
Îți trebuie pentru cremă:
200 g brânză Făgăraş Lacteea
200 g smântână
1 pliculeţ de ness
150 ml frişcă lichidă
4 linguri cu zahăr
1 vârf de linguriţă scorţişoară
3 pliculeţe întăritor de frişcă
În plus:
1 kg mere
200 g zahăr
300 ml apă + zahăr şi vanilie pentru sirop
Pregătești așa:
Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşază peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează câteva pentru decor.
Între timp se prepară aluatul pentru blat:
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi cu esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se toarnă aluatul peste merele caramelizate şi se dă tava la cuptor ca să se coacă aluatul. După 25 de minute se face testul scobitorii.
Se dă blatul cu mere la răcit, apoi se însiropează. Se răstoarnă pe un platou şi se pune deasupra crema.
Pregătești crema așa:
Se pun în vasul mixerului toate ingredientele şi se mixează la viteză potrivită până ce se obţine o cremă consistentă. Se presară merele caramel păstrate şi se dă tava la frigider până a două zi.

Rețetă de Mădălina Marin, Ploiești, jud. Prahova

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!