Prăjitură cu mere

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
250 g făină
250 unt
1 ou
125 g apă
oțet de fructe
Îți trebuie pentru umplutură:
1,600 kg mere
200 g zahăr
scorțișoară după gust
50 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
Pregăteși așa:
Din ingredientele indicate mai sus, prepari un aluat. Din acest aluat întinzi 2 blaturi de câte 1/2 cm grosime și le coci pe fiecare separat, în cuptorul fierbinte.
Pregătești umplutura așa:
Speli merele și le razi pe o răzătoare de zarzavat. Le înăbuși apoi în zeama lor cu 200 g zahăr și puțină scorțișoară pisată. Le pui la rece.
Blaturile copate și răcite le umpli cu compoziția de mere răcită. Pudrezi deasupra cu zahăr amestecat cu zahăr vanilat. Tai porții potrivite.

Rețetă de Constanța Petre, Bacău

Dacă intri aici, vei găsi o altă rețetă de prăjitură cu mere.

Add Comment