Prăjitură cu mascarpone și lavandă

Iată rețeta unui desert foarte gustos și aspectuos, Prăjitură cu mascarpone și lavandă. Lavanda, folosită ca decor, dă un spor de aromă prăjiturii.
Conform Wikipedia „Levănțica sau lavanda este o specie de plante din genul Lavandula, familia Lamiaceae. Este o plantă aromatică și medicinală, cu tulpini ramificate în tufă, înaltă de 30–50 cm, frunze mici, înguste și flori albastre parfumate„. Originară fiind din regiunile calcaroase și muntoase mediteraneene, în România crește cultivată și înflorește toată vara.
Numele lavandei provine din latinescu „lavare„, care înseamnă „a spăla„, aceasta fiind folosită de romani pentru parfumarea băilor.
Lavanda poate fi folosită atât proaspătă (flori și frunze), cât și uscată (boboci și crengi) în mâncăruri, fiind combinată cu oregano, salvie, cimbru, rozmarin. Este un ingredient perfect pentru dulciuri. Lavanda poate fi folosită în salate, florile sunt folosite ca decor la un pahar de șampanie, pe înghețată, torturi sau prăjituri de ciocolată.
Ceaiul de lavandă este un remediu excelent pentru insomnii și nu numai. La fel și uleiul de lavandă este folositor în stări de anxietate, depresie sau stres. Uleiul de lavandă omoară fungii prin deteriorarea pereților lor celulari. Tot uleiul volatil de lavandă împreună cu puțină miere este bun contra durerilor de cap, migrene, amețeală.

 

lavanda

Foto: Prăjitură cu mascarpone și lavandă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
250 g mascarpone
250 g frișcă
1 ceașcă zahăr
1 cană cu biscuiți sfărâmați
60 g unt topit
2 linguri flori de lavandă
1 plic zahăr vanilinat
Pregătești așa:
Amesteci biscuiții sfărâmați cu untul topit și 1 lingură flori de lavandă. Întinzi pasta obținută pe baza unei forme cu pereți detașabili, tapetată cu folie de plastic și presezi bine, cu dosul lingurii.
Mixezi mascarpone cu frișca, zahărul, restul de flori de lavandă și zahărul vanilinat. Așezi crema peste biscuiți și o păstrezi 2-3 ore în frigider.
Servești porțiile decorate cu flori de lavandă.

Rețetă de Adriana Ene, Caracal, jud. Olt

Intră aici și încearcă rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!