Prăjitură cu jeleu de coacăze şi piper roşu

Prăjitură cu jeleu de coacăze şi piper roşu, o combinație de arome care dă prăjiturii un gust deosebit și un aspect special.

prajitura

Foto: Prăjitură cu jeleu de coacăze şi piper roşu – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
60 g gălbenuşuri
80 g albuşuri
100 g zahăr
30 g cacao alcalinizată
30 g ciocolată
Îți trebuie pentru mousse:
250 g ciocolată
60 g albuşuri
100 g lapte
70 g gălbenuşuri
30 g sirop de glucoză
8 g gelatină
150 ml frişcă lichidă
Îți trebuie pentru jeleu:
300 g coacăze roşii
30 g piper roşu
70 g zahăr
2 linguriţe agar-agar
Îți trebuie pentru decor:
150 g ciocolată
100 g unt de cacao
Pregătești așa:
1. Pentru blat, mixezi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul adăugat treptat. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, apoi pui în fir subţire ciocolata topită şi răcită și cacaua cernută, amestecând cu ajutorul unei spatule. Pui compoziţia în inele de inox şi coci în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 15 minute.
2. Pentru mousse, aduci laptele la temperatura de fierbere și îl torni în fir subțire peste gălbenuşuri, amestecând încontinuu. Pui din nou pe foc mic și amesteci până când începe să se îngroaşe crema. Iei vasul de pe foc și încorporezi ciocolata ruptă în bucăți și gelatina, în prealabil hidratată.
Aduci siropul de glucoză aproape de fierbere. Bați albușurile spumă ușoară, apoi torni glucoza în fir subţire şi, în acelaşi timp, mixezi albuşurile 8-10 minute. În compoziția de ciocolată, încorporezi frișca mixată, apoi spuma de albușuri.
3. Pentru jeleu, fierbi coacăzele cu zahărul, puțină apă și piperul roşu. Le pasezi cu un blender, le strecori şi le mai fierbi 2 minute împreună cu pudra de agar-agar. Torni jeleul în forme cilindrice şi le dai la congelator.
4. Pregătești decor, pregătești crema velur: topești untul de cacao şi îl adaugi peste ciocolată, amestecând bine, până se topeşte toată ciocolata.
5. În inele de inox puțin mai mari decât cele de la copt, pui blaturile, un strat de mousse și lași la frigider, pentru câteva minute. Pui în centru jeleul de coacăze şi completezi în jurul lui cu mousse, apoi acoperi cu alt blat și din nou mousse. Dai la congelator pentru cel puţin 4 ore.
6. Scoți cu grijă inele de inox şi pulverizezi fiecare prăjitură cu amestecul de unt de cacao şi ciocolată. Păstrezi prăjiturile în frigider 1 oră și le servești decorate cu fructe.

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Lunca Cetățuii, jud. Iași

Și pentru rețeta de aici vom folosi coacăze.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!