Prăjitură cu griș și sos de fructe

Foto: Prăjitură cu griș și sos de fructe – Arhivă Burda România

 

La prăjitura pe care v-o prezentăm, Prăjitură cu griș și sos de fructe, se folosesc fructele. Zmeura este una dintre fructele pe care le vom folosi.
Face parte din grupa fructelor de pădure, care sunt considerate printre cele mai sănătoase din lume. Acestea sunt bogate în antioxidanți, au numeroase proprietăți benefice pentru organism, conțin fibre alimentare etc.
Zmeura conține antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, quercetina și acidul galic. De asemenea, zmeura ajută la: arderea grăsimilor, consolidarea sistemului imunitar, prevenirea apariției bolilor și o vedere sănătoasă.
Conform Wikipedia, zmeura este de culoare roșie, cu miros plăcut și gust acrișor-aromat. Se cultivă din două motive: pentru consumul fructelor în stare proaspătă și pentru procesare industrială. Din zmeură se extrage xilitolul, care este un îndulcitor artificial folosit mai ales în tratarea și prevenirea cariilor dentare.

 

Îți trebuie pentru blat:
240 g lapte praf
600 ml apă
60 g zahăr
120 griș
4 gălbenușuri
zahăr vanilat
Îți trebuie pentru sosul de fructe:
150 g fructe (vișine, zmeură, caise)
10 g zahăr
5 g făină
5 ml ulei
Pregătești așa:
Dizolvi laptele praf în apă și-l încălzești. Clocotești laptele și fierbi în el grișul, amestecat cu zahărul. Adaugi gălbenușurile și zahărul vanilat, amesteci și răstorni compoziția într-o tavă cu zahăr caramelizat. Dai la cuptor să se coacă.
Pregătești sosul de fructe așa:
Speli fructele, le scoți sâmburii și le pui la fiert (2/3 din cantitatea de fructe) în apă cât să le acopere. După ce s-au înmuiat, le dai prin sită. Diluezi făina cu apă rece și torni amestecul peste pasta obținută. Adaugi uleiul și lași să dea împreună în câteva clocote. Din restul de fructe obții un suc prin stoarcere, pe care-l adaugi peste pasta de fructe. În felul acesta obții o vitaminizare și o culoare vie a sosului.
După ce s-a copt blatul, îl tai în pătrate și torni sosul deasupra.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!