Prăjitură cu foi (din caietul bunicii, autentică 100%)

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
200 g unt
12 linguri zahăr
5 ouă
400 g făină
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru cremă:
5 ouă
2 linguri cacao
12 linguri zahăr
250 g unt de calitate
Îți trebuie pentru glazura de ciocolată:
1 ciocolată cu lapte, de bună calitate
puțin unt
1 lingură lapte
Pregătești așa:
Pentru foi, pui într-o crăticioară pe baie de aburi untul, împreună cu cele 12 linguri zahăr și lași să se topească. Iei deoparte și adaugi 5 ouă, unul câte unul și, la final, 400 g făină și praful de copt. Formezi un aluat din care întinzi 3 foi subțiri, pe care le coci pe dosul tăvii. Compoziția trebuie ținută la cald. Pentru cremă, bați pe baie de aburi 5 ouă, cu 2 linguri cacao și cu 12 linguri zahăr. O iei deoparte și, când s-a răcit compoziția, o amesteci cu un pachet (250 g) de unt gras, lăsat să se înmoaie puțin la temperatura camerei.
Umpli foile și deasupra întinzi o glazură preparată din ciocolata cu lapte topită pe baie de aburi, împreună cu o lingură cu lapte și puțin unt. Lași prăjitura până a doua zi, să se înmoaie foile. Este o minunăție!

Pregătire: 60 minute; Coacere: 20-25 minute
Rețetă de Sînziana Coșevean, sat Coșteiu, jud. Timiș

Intră aici și vei găsi rețeta unei prăjituri de post.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!