Prăjitură cu eugenii

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
250 g margarină
6 pachete eugenii (cu câte 2 bucăți în pachet)
1 kg mere
6 ouă
7 linguri făină
16 linguri zahăr
2 linguri griș
1 linguriță scorțișoară
1 plic frișcă sau din cea la tub
Pregătești așa:
Iei o tavă cu diametrul de 20/30 cm, o tapetezi din abundență cu margarină, astfel încât să fie unsă și pe margini. Nu trebuie să te temi, margarina în strat mai gros va fi absorbită apoi de eugenii. Razi eugeniile, iar praful obținut îl presari în strat uniform peste margarina din tavă.
Merele curățate și stoarse le amesteci cu 8 linguri zahăr, praf de scorțișoară și 2 linguri cu griș. Le storci încă o dată și așezi un nou strat în tavă.
Separi ouăle și bați albușurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul rămas, gălbenușurile și făina. Compoziția obținută o torni peste cele din tavă, nivelezi și dai la cuptor pentru 35 de minute, la foc mediu.
Când prăjitura e gata, o lași puțin la răcit, apoi o răstorni pe o suprafață dreaptă. Va fi deasupra stratul de eugenii, apoi cel de mere și cel de dedesubt va fi cel de blat. Când se răcește, ornezi prăjitura cu frișcă și o tai bucăți.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Octavia Mărculescu, Timișoara

Iată aici o prăjitură cu cremă de eugenii.

Add Comment