Prăjitură cu dovleac

Foto: Prăjitură cu dovleac – foto cititoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
300 g făină
100 ml de apă
75 ml de ulei
1/2 pliculeț praf de copt
un praf de sare
1 linguriță de zahăr
Îți trebuie pentru umplutură:
1,5 kg dovleac crud
1 pliculeț zahăr vanilat
1/2 linguriță de ghimbir ras și miere pentru uns
Pregătești umplutura așa:
Se curăță dovleacul și se dă pe răzătoarea mare. Se pune dovleacul într-un vas și se lasă la foc mic până scade toată apa pe care o lasă, amestecându-se între timp. Se adaugă zahărul vanilat și puțin ghimbir ras.
Pregătești aluatul așa:
Se prepară un aluat din ingredientele de mai sus, care apoi se împarte în două. Se întinde o foaie, se pune într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, deasupra se toarnă umplutura, se nivelează și se acoperă cu cealaltă foaie.
Se înțeapă foaia de deasupra cu furculița din loc în loc, pentru a nu se umfla. Decorezi prăjitura după preferință și o dai la cuptorul preîncălzit la 180° Celsius, timp de 40-45 minute, până se rumenește frumos.
Se unge prăjitura cu un pic de miere sau se pudrează cu zahăr pudră.

Rețetă de Ioana Ciolacu, Buzău

Încearcă și rețeta de prăjitură cu dovleac de aici.

Add Comment