Prăjitură cu dovleac

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
250 g făină
100 g margarină
100 g zahăr pudră
2 gălbenușuri
puțină smântână pentru frământat
1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru umplutură:
1 dovleac (plăcintar)
150 g zahăr pudră
3 dl smântână
scorțișoară
1 plic zahăr vanilat
4 gălbenușuri
4 linguri griș
6 albușuri (4+2)
Pregătești așa:
Freci margarina cu zahărul, până obții o spumă, apoi adaugi gălbenușurile, unul câte unul. Amesteci, adăugând smântâna și amestecul de făină cu praful de copt, lingură cu lingură. Dacă mai este nevoie de smântână, mai adaugi puțin, ca să obții un aluat ușor de întins.
Pregătești umplutura așa:
Cureți dovleacul, îl tai în cubulețe și le pui la fiert în puțină apă. Lași până se înmoaie, apoi strecori compoziția și o pui în blender. Mixezi, până obții o pastă fină. Apoi adaugi zahărul, zahărul vanilat, smântâna, gălbenușurile, pe rând, grișul, albușurile bătute spumă tare și scorțișoara. Întinzi o foaie de dimensiunea tăvii și o așezi în tavă, peste hârtia de copt pusă în prealabil. Înțepi foaia cu furculița și pui umplutura răcită. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, până se rumenește frumos. Când s-a răcit, presari zahăr pudră și servești prăjitura.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Iuliana Lako, com. Cenad, jud. Timiș

Add Comment