Prăjitură cu cremă de zmeură

O prăjitură cu cremă de zmeură este oricând savurată cu plăcere de toată lumea. Cu toate că perioada lor de apariție pe piață a trecut, zmeura o mai găsim în supermarketuri și la vremea aceasta.
Zmeura, deși are un gust delicios și este bogată în principii nutritive, a fost ignorată multă vreme. Există două varietăți de zmeur, unul care dă recoltă la începutul verii, sub formă de tufiș și zmeurul cățărător care dă prima recoltă toamna și a doua recoltă la începutul verii următoare.
În prezent, cea mai mare producătoare de zmeură este Rusia, cu aproximativ 20 000 de tone anual, urmată de Canada (12 000 tone), Franța (7 000 tone) etc.

zmeura

Foto: Prăjitură cu cremă de zmeură – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru blat:
10 ouă
8 linguri zahăr tos
10 linguri făină
3 linguri apă
un praf de sare
2 pliculețe zahăr vanilat
1 esență de vanilie
Îți trebuie pentru cremă:
400 g unt
200 g zahăr pudră
1/2 kg zmeură proaspătă
Pregătești blatul așa:
Bați albușurile, adaugi zahărul, gălbenușurile și bați până obții o spumă tare. Pui făina ușor, zahărul vanilat, sare, apa și amesteci ușor să nu se lase compoziția. Torni compoziția într-o tavă mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Coci la foc domol și lași la răcit. Tai blatul în 2 părți și îl însiropezi cu esență de vanilie.
Pregătești crema așa:
Freci untul cu zahărul pudră și adaugi 1/4 kg zmeură. Freci mai departe crema până se omogenizează și ungi blatul cu 1/2 din cremă. Restul de zmeură îl așezi peste cremă, fruct lângă fruct, să fie rânduri apropiate. Pui partea a doua de cremă peste zmeură și nivelezi bine. Peste cremă așezi blatul rămas, apăsând ușor, cerni zahăr pudră deasupra și lași până a doua zi, când tai prăjitura în pătrate.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Minerva Lupean, Câmpia Turzii, jud. Cluj

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!