Prăjitură cu cremă de portocale

Gabriela Constantinov, București

Îți trebuie  pentru blat:

  • 100 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 1-2 pliculețe zahăr vanilat
  • două tablete ciocolată sau doulă linguri cacao
  • două linguri pesmet
  • 4 albușuri
  • un pachet de ciocolată albă (100 g) sau fondant alb.

Îți trebuie  pentru cremă:

  • 250 g margarină
  • 250 g zahăr
  • zeama de la 4 portocale și coaja de la 2 portocale.

Pregătești blatul așa:
Freci spumă 100 g zahăr cu găl-benușurile și zahărul va-nilat; adaugi tabletele de ciocolată, topite puțin sau date pe răzătoarea mică, apoi pesmetul și albușurile bătute spumă. Într-o tavă lată (de aragaz) unsă și tapetată cu făină, torni compziția și coci la foc potrivit până se întărește. Lași la răcit, apoi tai în două părți egale.

Pregătești crema așa:
Freci spumă margarina cu zahărul, apoi adaugi coaja rasă și zeama de portocală. Cu această cremă ungi jumătățile de blat și le tai pătrate sau romburi. Glasezi cu ciocolată albă sau fondant. Dacă vrei, pe fiecare blat poți pune bucăți de portocală zaharisită sau din dulceață.

Add Comment