Prăjitură cu cremă de ness

Prăjitură cu cremă de ness, desertul pe care cu mare drag îl oferim cititorilor noștri, are o textură delicată, un gust deosebit pe care îl dă crema preparată cu ness.
Denumirea de ness este de fapt rămasă din vremurile părinților sau bunicilor noștri, corect este să spunem cafea instant sau cafea solubilă. Ness-ul este cafea, o cafea solubilă 100% naturală, produsă de obicei din boabe de cafea Robusta atent selecționate.
Studiile arată că, într-adevăr, cafeaua solubilă are un rol important asupra capacității de concentrare mentală reducând oboseala, contribuind la performanțe în diferite activități intelectuale.
Valorile nutriționale medii la 100 g cafea solubilă sunt: 484KJ/118Kcal; 7,8 g proteine; 3,1 g glucide și 0,2 g lipide.

prajitura

Foto: Prăjitură cu cremă de ness – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru blat:
5 ouă
5 linguri zahăr
4 linguri făină
2 linguri nes decofeinizat
100 g unt sau 2 linguri ulei
1 praf de sare
esenţă de rom
Îți trebuie pentru cremă:
200 ml frişcă lichidă
2 linguri smântână
2 linguri ness decofeinizat
100 g ciocolată albă
10 g gelatină
ciocolată albă, pentru decor
Pregătești așa:
Mixezi albuşurile cu sarea, apoi cu zahărul, până se întăresc, apoi adaugi nesul. Încorporezi gălbenușurile, în prealabil frecate cu untul sau uleiul, apoi făina. Coci blatul în tavă de 30×40 cm, tapetată cu hârtie de copt, pentru circa 20 de minute, la foc mediu. Cât este cald, desprinzi hârtia și tai blatul în 2 jumătăți egale.
Amesteci frișca bătută, smântâna, nesul şi ciocolata topită la bain-marie. Adaugi gelatina hidratată în 100 ml apă rece şi apoi topită la bain-marie.
Pui un blat în formă dreptunghiulară, cu inel detașabil. Întinzi crema, o nivelezi, acoperi cu blat și presezi ușor cu mâna. După ce ai răcit-o 2 ore în frigider, o decorezi cu ciocolată albă topită la bain-marie și apoi o poți servi.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud. Constanța

Intră aici și încearcă și rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!