Prăjitură cu cremă de cocos

Prăjitură cu cremă de cocos, dulce și acrișor, cu aspect atrăgător. Pentru acest desert vom folosi nucă și suc de cocos.
În locurile în care nucile de cocos cresc, sunt considerate alimente fundamentale, oferind beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală. Există două familii de cocotieri: una care face nuci verzi și alta care face nuci de cocos portocalii. Pentru suc este de preferat nuca de cocos tânără, iar pentru miez sunt mai bune cele bătrâne de culoare maro.

 

cocos

Foto: Prăjitură cu cremă de cocos – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru foi:
400 g făină
100 g zahăr
50 g unt
1 ou
2 linguri miere
150 ml lapte
1 linguriță bicarbonat de amoniu
Pentru cremă:
1 l lapte
200 g unt
180 g zahăr pudră
150 g nucă de cocos
8 linguri griș
2 plicuri zahăr vanilinat
250 g gem acrișor
Pentru decor:
100 g ciocolată cu lapte
2 linguri nucă de cocos
Pregătești așa:
Mixezi oul cu zahărul, untul moale și mierea. Stingi amoniacul în puțin lapte călduț. În pasta cu unt adaugi amonicul stins, apoi făina cernută, alternând cu laptele rămas.
Frămânți puțin aluatul care trebuie să fie potrivit de tare, pentru a fi întins cu sucitorul. Întinzi pe rând 4 foi de dimensiunea tăvii (20×35 cm) și9 le coci câte 10 minute, pe dosul tăvii.
Pui la fiert laptele și zahărul vanilinat. Când clocotește, adaugi grișul sub formă de ploaie și amesteci până se îngroașă. Cât timp se răcește crema, mixezi untul cu zahărul pudră. Adaugi lingură cu lingură crema răcită.
Ungi cu gem 3 dintre foi, iar deasupra pui strat de cremă. Le suprapui și le acoperi cu foaia rămasă, pe care o presezi ușor, pe toată suprafața. Glazurezi prăjitura cu ciocolată topită și o decorezi cu nucă de cocos. O porționezi de preferință a doua zi, după ce s-au mai înmuiat foile.

Pregătire 50 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Lucreția-Maria Nemeth, Ocna Mureș, jud. Alba

Intră aici, vei descoperi o bunătate de prăjitură.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!