Prăjitură cu coniac și cremă de ciocolată

Prăjitură cu coniac și cremă de ciocolată, o rapsodie de arome, în alb și negru. Coniacul frăgezește aluaturile și le conferă o aromă subtilă. Astfel păjitura noastră va avea o textură deosebită și un gust special, cu care putem bucura familia într-o zi de duminică sau la un eveniment mai special.

Foto: Prăjitură cu coniac și cremă de ciocolată – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3 ouă
1 praf de sare
150 g unt
150 g zahăr
150 ml coniac
300 g făină
1 linguriță praf de copt
1 lingură coajă de portocală confiată
1 lingură margarină pentru tavă
Pentru cremă:
1 plic gelatină
250 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată
4 linguri cacao
4 ouă
3 linguri zahăr pudră
100 ml lapte
1 vârf de linguriță de rom
100 g nucă măcinată
Pregătești așa:
Mixezi untul moale împreună cu zahărul și sarea. Adaugi treptat gălbenușurile, apoi praful de copt și făina cernute, alternând cu coniacul. Când ai obținut un aluat omogen, încorporezi coaja de portocală confiată. Torni compoziția în tava de 25×35 cm, unsă cu margarină și coci blatul în cuptorul preîncălzit la 180ºC.
Hidratezi gelatina în 100 ml apă rece. Topești ciocolata la bain-marie, în frișca încălzită. Iei vasul de pe sursa de căldură și încorporezi gelatina hidratată. Într-un alt vas așezat pe baie de abur amesteci gălbenușurile cu laptele și cacaua, până se îngroașă. Bați albușurile spumă tare, la bain-marie, apoi adaugi zahărul și continui să bați. Amesteci crema de ciocolată cu compoziția cu gălbenușuri, apoi cu albușurile bătute spumă, romul și nuca, amestecând ușor, de jos în sus.
Întinzi crema peste blatul răcit și răcești prăjitura 2-3 ore, în frigider. Poți să decorezi prăjiturile cu fructe confiate.

Pregătire 50 minute; Coacere 35 minute
Rețetă de Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!