foto: Mihai Nicolae
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava
Preț: 23 lei-12 porții
Pregătire: 40 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie pentru aluat: 5 gălbenușuri, 150 g unt sau margarină, 100 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 100 ml lapte, 270 g făină, 1 plic praf de copt
Îți trebuie pentru bezea: 5 albușuri, 270 g zahăr pudră, 1 praf de sare
Îți mai trebuie: 400 g coacăze roșii
Pregătești așa: Într-un castron amesteci untul la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră și cu zahărul vanilat. Adaugi treptat gălbenușurile și amesteci. În continuare a-daugi laptele, făina și praful de copt. Omogenizezi totul și torni compoziția în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Speli coacăzele și le cureți de codițe. Le lași să se scurgă de apă și le presari uniform pe toată suprafața prăjiturii. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi zahărul pudră și bați până ce bezeaua devine fermă și lucioasă. Întinzi bezeaua uniform peste coacăze. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute sau până când bezeaua de la suprafață devine aurie. Lași să se răcească, tai cubulețe prăjitura și o servești