Prăjitură cu cireșe

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
6 ouă
140 g zahăr
1 linguriță coajă de lămâie
140 g migdale sau nucă măcinată
1 lingură pesmet
500 g cireșe proaspete
zahăr pudră pentru ornat
unt și făină pentru tavă
Pregătești așa:
Freci 2 ouă + 4 gălbenușuri cu zahărul și coaja de lămâie rasă, până rezultă o compoziție spumoasă. Adaugi migdalele prăjite și măcinate, pesmetul și 4 albușuri bătute spumă. Amesteci prin răsturnare.
Ungi cu unt și tapetezi cu făină o tavă de aragaz. Torni în ea un sfert din compoziție și o dai 15 minute la cuptor. Scoți apoi și așezi peste foaie un strat de cireșe fără sâmburi și codițe și scurse bine de apă. Torni apoi peste ele încă un sfert din cantitatea inițială și dai iar la cuptor pentru 15 minute. Scoți tava, așezi alt strat de fructe și alt sfert din compoziție și dai iar 15 minute la cuptor. Scoți și așezi ultimele fructe și ultima compoziție și mai coci 15 minute. Faci proba cu scobitoarea.
Presari deasupra zahăr pudră și tai prăjitura în bucăți potrivite.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, loc. Luna de Jos, jud. Cluj

Intră și aici, vei descoperi rețeta unei prăjituri cu cireșe.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!