Prăjitură cu ciocolată

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
6 ouă
175 g unt
275 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
4 linguri frișcă lichidă
1 praf de sare
275 g făină
Îți trebuie pentru glazură:
400 g ciocolată cu lapte
100 ml frișcă naturală lichidă
nucă de cocos pentru ornat
Pregătești așa:
Freci spumă untul cu zahărul, zahărul vanilat și cu un praf de sare. Adaugi ouăle, unul câte unul și frișca lichidă. La final, pui făina cernută, încorporând ușor, să nu se lase aluatul.
Compoziția obținută o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dai la cuptor până se coace. Între timp, topești ciocolata cu lapte la bain-marie, împreună cu frișca lichidă.
După ce s-a topit ciocolata și s-a omogenizat, dai compoziția deoparte, la răcit. Torni glazura peste tot blatul, când aceasta este rece, după care presari prăjitura cu fulgi de nucă de cocos din belșug.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Daniel Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Iată aici o altă rețetă de prăjitură cu ciocolată.

Add Comment